Organizer
Al Khawarizmi Institute of Computer Science
    Co-organizers
Department of Computer Science and Engineering, UET, Lahore
UET-ACM
STUDENT CHAPTER
    Supporters
Pakistan Software Export Board
Ubuntu LoCo Team
Pakistan
 
Conference Program Details of ICOSST-2010

Friday, December 24, 2010

Opening Session (Seminar Hall, Department of Chemical Engineering, UET, Lahore)
Timings 9:00 am. - 10:00 am

Recitation of the Holy Quran

3 Min
09:00 – 09:03

Introduction
Dr. Waqar Mahmood, Director, Al-Khawarizmi Institute of Computer Science (KICS), Lahore

7 Min
09:03 – 09:10

Welcome Address
Lt. General (R) Muhammad Akram, Vice Chancellor UET, Lahore

10 Min
09:10 – 09:20

Distinguished Guest Address
Dr. Tanveer ul Haq, CTO, wi-tribe

10 Min
09:20 – 09:30

Distinguished Guest Address
Mr. Tariq Badsha, Member IT, Ministry of Information Technology

10 Min
09:30 – 09:40
Chief Guest Address
Dr. Naveed Malik, Rector, Virtual University
10 Min
09:40 – 09:50

Shield Distribution

5 Min
09:50 – 09:55

Group Photo

5 Min
09:55 – 10:00

Tea break Timings: 10:00 am – 10:30 am

 

Session 1

Session 2

Software Engineering
Session Chair:Dr. Sarmad Hussain
Session Co-Chair: Madiha Manzoor
Venue: Seminar Hall, KICS UET, Lahore
Timings 10:30 am – 12:30 pm

Distributed Systems and Algorithms
Session Chair:Dr. Syed Ahsan
Session Co-Chair:Iram Naseer
Venue: Lecture Room, HUTIC Lab, U.E.T., Lahore
Timings 10:30 am – 12:30 pm

Invited Talk:
Title: Language Computing in Pakistan
Speaker: Dr. Sarmad Hussain

20 Min
10:30 – 10:50

Invited Talk:
Title: Ubuntu – Linux for human beings
Speaker: Mr. Fouad Riaz Bajwa

Invited Talk:
Title: Configurable Meta-search in the Human Resource Domain
Speaker: Dr. Tabassum Naz

20 Min
10:50–11:10

Invited Talk:
Title: Innovating enterprise; Modes of bridging ideas to actual realization
Speaker: Mr. Khuram Zulfiqar

Presentation of Research Paper:
Title: Urdu Localization of Open Source Software
Author: Huda Sarfraz

20 Min

Presentation of Research Paper:
Title: Open Source Software in E-Learning Environment: Observations and Experiences
Author: Muhammad Tariq Pervez

Presentation of Research Paper:
Title: Software Product Quality: Configuration Challenges & A Configuration Process Model to Reduce the Configuration Complexity
Author: Uzma Afzal
20 Min Presentation of Research Paper:
Title: Managing Open Bug Repositories through Bug Report Prioritization Using SVMs
Author: Jaweria Kanwal
Presentation of Research Paper:
Title: Rationale for an Open Source Application to Support Process Improvement Initiatives in SMEs
Author: Aamer Hanif
20 Min Presentation of Research Paper:
Title: Petri Nets Modeling & Analysis for Corporate Energy Invoice and Automation Management Software
Author: Jamshaid Iqbal Janjua
Presentation of Research Paper:
Title: Multiple Fault Tolerance in MPLS Network using Open Source Network Simulator
Author: Muhammad Kamran
20 Min Presentation of Research Paper:
Title: Parallel Implementation of Imaging Filters on Multi-Core Processors for Win32 Platform
Author: Faran Mahmood

Jumma Prayer Break Timings: 12:30 pm – 01:30 pm Venue: Jamia Masjid UET @ 13:00

Lunch Timings: 01:30 pm – 02:30 pm Venue: Sports Cafeteria UET, Lahore

 

Special Combined Session

Applications and Expert Systems
Session Chair: Dr. Ali Hammad Akbar
Session Co-Chair: Arfa Dilawari
Venue: Seminar Hall, KICS, UET, Lahore,
Timings 2:30 pm – 5:00 pm

Invited Talk:
Title: Remote Equipment Health Monitoring
Speaker: Dr. Iqbal Gondal

30 Min
14:30–15:00

Invited Talk:
Title: Multicore System and Application Performance Engineering
Speaker: Dr. Abdul Waheed

30 Min
15:00–15:30

Presentation of Research Paper:
Title: Methodology for the Development and Deployment of a Hospital Management Information System using Free Open Source Software
Speaker: M. Tariq Badsha

30 Min
15:30–15:50

Prayer break Timings: 3:50 pm – 04:10 pm

OSS Project Success Stories

Presentation of Project:
Title: PSEB Open Source Resource Center (OSRC)
Speaker: Sufyan Kakakhel

20 Min
16:15–16:35

Presentation of Project:
Title: Development of Open Source Cell Library for MEMS Components Verified through Modeling and Simulation
Speaker: Dr. Shafaat Bazaz and Mubasher Saleem

20 Min
16:35–16:55

Prayer break Timings: 4:55 pm – 05:10 pm

 

Break Out Session

Timings 5:10 pm – 6:00 pm

Room # 1 KICS

Dr. Abdul Waheed

Discussion Group

Room # 2 KICS

Dr. Iqbal Gondal

Discussion Group

Room # 3 KICS

Dr. Ali Hammad Akbar

Discussion Group

Room # 4 KICS

Dr. Muhammad Tahir

Discussion Group

 

 

Closing Session

Venue: UET Auditorium Complex
Timings 7:00 pm – 8:30 pm

Recitation of the Holy Quran

3 min
19:00–19:03

Review and Recommendations
Speaker:
Dr. Waqar Mahmood

7 min
19:03–19:10

Reviews of the Foreign Delegates
Dr. Abdul Waheed, Dr. Iqbal Gondal

20 Min
19:10 – 19:30

Chief Guest Address
Mr. Zia Imran , Chairman, PSEB

20 min
19:30–19:50

Shield Distribution

10 min
19:50–20:00

Dinner Timings 08:00 pm – 08:30 pm Venue: UET Auditorium Complex

http://www.ubicc.org/show_image.aspx?img=forthcoming_38.JPG&idr=files/journals&w=130&h=150
© 2010 ICOSST 2010 KICS-UET, Lahore. All Rights Reserved